In deze categorie worden nieuwsartikelen geplaatst. 

De ECP, het platform voor de informatie samenleving, heeft tijdens de 20e editie van haar jaarcongres 20 bouwstenen voor een kansrijke en betrouwbare digitale samenleving gepresenteerd. De bouwstenen beschrijven wat in dit verband belangrijk en vooral noodzakelijk is.  De 20 bouwstenen worden verdeeld over 3 aandachtsgebieden, te weten [Technologie & Trends], [Domeinen] en [Randvoorwaarden], zie de tabel hieronder.

De ECP wil hiermee publieke en private bedrijven richting geven bij het oplossen van vraagstukken in de digitale samenleving, en vooral prikkelen om initiatief te nemen.

Download de brochure van de ECP hier.

Bedrijven lopen risico's als systemen niet up-2-date zijn. Maar hoe goed uw IT zaken op orde er zijn, er bestaat altijd een kans op verborgen kwetsbaarheden. Qualys heeft een uitgebreid set aan middelen en methoden om kwetsbaarheden te ontdekken waarna maatregelen genomen kunnen worden. Zo heeft u er alles aan gedaan om risico's op dit punt te mitigeren. 

 

Er is veel aandacht voor cybercrime en één van de vele maatregelen is het plaatsen van een certificaat op een website. Nog geen certificaat en een kleine beurs? Letsencrypt levert gratis certificaten!